Jazyk

Odchody slávnych

V posledných dňoch odišli tri veľké osobnosti slovenského umenia. Vlastnou tvorbou zanechali odkaz pre budúce generácie. O dnešnej dobe. O svete a cestách, ktoré vedú k úspechu. Ich základ tvorí fascinácia a zaujatie prácou, ktorá sa stáva základom života. Tvorba.

Dušan Grečner. Nositeľ Identifikačného kódu Slovenska. Excelentný grafik, knižný ilustrátor, vnímavý tvorca grafických listov života.

Milan Veselý. Nositeľ Identifikačného kódu Slovenska. Jeden z tých úžasných umelcov, bez ktorého by výstavy, ich expozície, tá krása sveta, ktorú vnímajú diváci nejestvovala. Jeho tvorivý duch je v náročných domácich a svetových grafických a prezentačných kompozíciách. Od tých komorných, knižných, či značiek až po veľké výstavné objekty. Milan bol úžasný človek, veľkorysí a múdry kamarát.

Zoltán Salamon. Dlho bol v zozname navrhovaných na ocenenie Identifikačného kódu Slovenska. K účasti na slávnostnej ceremónii mu bránili zdravotné ťažkosti. Zostáva osobnosťou úžitkovej grafiky a výstavníctva. Človek, ktorý založil spoločnosť IQ design. Bol mi blízky pre ľudskosť a múdrosť, ktoré ho sprevádzali po celý život.

Veľmi by som chcel, aby ste vedeli, že celebrity, vlastne osobnosti, žijú medzi nami a často o nich nevieme. Lebo oni pracujú, tvoria. Sú vzdelaní a múdri. Vedia, že im vlastnou kreativitou utvárajú svetu predpoklady pred ďalší vývoj.

Im treba dať úctu.

Aktualizované 4.10.2015: Tibor Bártfay. Predstaviteľ slovenskej sochárskej moderny. Nositeľ Identifikačného kódu Slovenska a ďalších významných medzinárodných ocenení. 12. máj 1922 - 3. október 2015.

Ľuboslav Moza, 29.9.2015

Company profile

Cieľom a poslaním občianskeho združenia Artem je najmä podpora rozvoja a propagácia slovenského výtvarného umenia a slovenskej kultúry nielen doma ale aj v zahraničí. Okrem iného sa tiež zaoberá vlastnou tvorbou a organizovaním kultúrnych, vzdelávacích, benefičných, školiacich a študijných programov. Artem, o.z. podporuje tvorbu mladých umelcov, ich umelecký rast a prezentáciu. Artem, o.z. úzko spolupracuje s Domom sociálnych služieb Prof. Matulaya. Artem, o.z. založil PhDr. Ľuboslav Moza.

Newsletter

Subscribe to our newsletter to get the latest updates on our events and new art works available...

captcha  

Contact us

Artem, o.z.
Cesta na Červený most 10
811 04 Bratislava
Slovak Republic

artem@artem.sk
+421 2 5478 9416

Prominens s.r.o.
Pri suchom mlyne 24
811 04 Bratislava
Slovak Republic